Τονοσαλάτα η Μεσογειακή
Υλικά για 4 μερίδες:
250 γρ. τόνο κονσέρβα (σε νερό)
4 κουταλιές ελιές Καλαμών
250 γρ. πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
1 μελιτζάνα
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. σχινόπρασο
2 κ.σ. μαντζουράνα
2 κ.σ. μαϊντανό
2 κ.σ. μπαλσάμικο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Κάπαρη
Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση:
1) Κόβετε τη μελιτζάνα σε κύβους, την αλατίζετε και τη σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Τη στραγγίζετε. Σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προς το τέλος ρίχνετε το σκόρδο. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν.
2) Κόβετε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις ανακατεύετε με τις μελιτζάνες, τις ελιές, το μπαλσάμικο, την κάπαρη και τα μυρωδικά. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και το φυλάτε στο ψυγείο.
3) Ξεπλένετε τον τόνο σε στραγγιστηράκι και σερβίρετε με το μείγμα της μελιτζάνας.
Καλή σας όρεξη!!!
Πηγή: https://siopisdiet.gr/