Τονοπατατοσαλάτα
Υλικά για 4 μερίδες:
2 μικρές πατάτες
1/2 πρ. πιπεριά
1 κονσ. τόνο σε νερό
1 σκελίδα σκόρδο
άνηθο
αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
ξύσμα και χυμό 1/2 λεμονιού
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1) Κόβουμε τη ρόκα, τη σαλάτα και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και το αγγουράκι σε κυβάκια. Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα τα λαχανικά.
2) Λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι, το βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του dressing σε ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο και ανακατεύουμε.
3) Περιχύνουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε άλλη μία φορά, προσθέτουμε τις φρυγανιές θρυματισμένες και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη!!!
πηγή: https://siopisdiet.gr/