Σαλάτα η Ελληνική
Υλικά (για 4 μερίδες):
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1/2 αγγούράκι κομμένο σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
κάππαρη
1 χωριάτικο παξιμάδι ή ντάκους
30 γρ. τυρί φέτα
αλατάκι
ρίγανη
Εκτέλεση:
1) Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα έχουμε έτοιμα για το στήσιμο της σαλάτας
2) Βρέχουμε λίγο τα παξιμάδια μας και τα τοποθετούμε στον πάτο της σαλατιέρας μας. Αν είναι πολύ μεγάλα τα σπάμε σε κομμάτια
3) Βάζουμε απο πάνω σε στρώσεις: Πρώτα την ντομάτα, μετά το αγγούρι, τη πιπεριά, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τελειώνουμε πάλι με ντομάτα
4) Όταν είναι να σερβίρουμε κόβουμε σε κύβους τη φέτα και τη βάζουμε στο κέντρο της σαλατιέρας. Ρίχνουμε λίγη ρίγανη και 1 κ.σ. ελαιόλαδο (προαιρετικά).
Καλή σας όρεξη!!!
πηγή: https://siopisdiet.gr/