Ψαρόσουπα ή Κακαβιά

 

Υλικά για 2-4 μερίδες:

1 κιλό ψάρια φιλέτο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μεγάλη πατάτα
1 ντομάτα τριμμένη
1/2 ματσάκι σέλινο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

1) Καθαρίζω και πλένω τα ψαριά πολύ καλά
2) Καθαρίζω τα λαχανικά, τα κόβω και τα ρίχνω σε μια κατσαρόλα με νερό
3) Ρίχνω το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνω να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, προσθέτω τα ψαριά
4) Τα βράζω όλα μαζί για 20 λεπτά περίπου. Καλή σας όρεξη!!!

Μυστικά: 1) Η πιο ωραία κακαβιά γίνεται με πετρόψαρα (πέρκα, βακαλάο, κ.λ.π.). 2) Για να είναι η κακαβιά πηχτή υπολογίζω στο 1 κιλό ψαριά – 800ml νερό.

Καλή σας όρεξη!!!