Μανιταροσαλάτα η Λεμονάτη
Υλικά για 3-4 μερίδες:
1 κιλό μανιτάρια
χυμός 1 λεμονιού
1 κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Μαρινάτα: 2-3 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. λάδι
πιπέρι
1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση:
1) Πλύνετε, καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια. Περιχύσετε τα με τον χυμό λεμονιού. 2) Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε φέτες. 3) με 1 κ.σ. ελαιόλαδο μαράνετε τα κρεμμύδια. 4) Προσθέστε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένο σκεύος. 6) Χτυπήστε όλα τα υλικά της μαρινάτας και περιχύσετε τα βρασμένα υλικά. Ανακατέψτε καλά, αφήστε να τραβήξουν και μετά σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!!!
πηγή: https://siopisdiet.gr/