Λαζάνια
Υλικά (για 4- μερίδες):
200 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 πουμαρό
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
ρίγανη
βασιλικό
500γρ. λαζάνια
Για τη Γέμιση: 1 αβγό χτυπημένο
1 κεσεδάκι ρικόττα ή cottage (200 γρ.)
1/4 φλιτζανιού τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
Εκτέλεση:
1) Βράστε τα ζυμαρικά. Σουρώστε τα και αφήστε τα στην άκρη
2) Βράστε τον κιμά και αφαιρέστε το λίπος
3) Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε τα καλά, σκεπάστε τα και αφήστε τα να βράσουν σε δυνατή φωτιά
4) Ελαττώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα
5) Για τη γέμιση, ανακατέψτε το αβγό με τα υπόλοιπα υλικά της σε ένα μπολ
6) Σε ένα πυρέξ (χωρητικότητας 2 λίτρων) απλώστε σε στρώσεις τα μισά ζυμαρικά, τη μισή γέμιση πάνω από τα ζυμαρικά, το μισό κιμά και το μισό τυρί. Επαναλάβετε τη διαδικασία
7) Τοποθετήστε το πυρέξ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε στους 190 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!!!