Τι μπορώ να αλλάξω…στο εστιατόριο, στην ταβέρνα;
Γράφει ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Σιώπης Π. Στυλιανός
Πτυχ. Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών
Πολύ συχνά, είτε γιατί παρασυρόμαστε από την παρέα, είτε γιατί φοβόμαστε να μην μας προλάβουν οι άλλοι, υπερκαταναλώνουμε φαγητό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετά από τέτοια γεύματα νοιώθουμε «φουσκώματα» και δυσφορία.
Ακολούθησε τα παρακάτω:
- Να αποφασίζεις από πριν τι θα φας στο τραπέζι.
- Μην παρασύρεσαι από τα ορεκτικά.
- Αν θέλεις να φας γλυκό στο τέλος, προνόησε και φάε λιγότερο από τα υπόλοιπα πιάτα.
- Όταν τρως έξω να μην επιλέγεις τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας αλλά υψηλής θρεπτικής αξίας.
- Να ζητάς το φαγητό σου να μη μαγειρευτεί με λίπος.
- Να ζητάς τα συμπληρωματικά στοιχεία όπως, βούτυρο, μαγιονέζα και σάλτσες να σερβίρονται χωριστά.