Σαλάτα η Φθινοπωρινή

 

Υλικά για 4 μερίδες:

1 μεσαία ρίζα σγουρή σαλάτα ή τρυφερό μαρούλι
½ κιλό Ντοματίνια
1 αγγούρι φρέσκο
1 ματσάκι Ρόκα
1 πιπεριά κόκκινη και μία κίτρινη
1/4 αβοκάντο
2 φρυγανιές
1κ.σ. παρμεζάνα

Για το dressing:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
5 φιλαράκια Βασιλικό φρέσκο
ρίγανη
½ κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι

Εκτέλεση:

1) Κόβουμε τη ρόκα, τη σαλάτα και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και το αγγουράκι σε κυβάκια. Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα τα λαχανικά.
2) Λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι, το βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του dressing σε ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο και ανακατεύουμε.
3) Περιχύνουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε άλλη μία φορά, προσθέτουμε τις φρυγανιές θρυματισμένες και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Καλή σας όρεξη!!!