Κοτόπουλο με σως βασιλικού
Υλικά για 2-4 μερίδες:
4 ματσάκια πλατύφυλλο βασιλικό
5 – 6 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση:
1) Φτιάχνουμε την σως πέστο και μαρινάρουμε με αυτή το κοτόπουλο, το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και μετά το τηγανίζουμε σε ψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά συνολικά. Γαρνίρουμε με σάλτσα πέστο.
Για το πέστο: 1) Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα
2) Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση
3) Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε
4) Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε
Καλή σας όρεξη!!!
πηγή: https://siopisdiet.gr/