Αγκινάρες με αρακά
Υλικά για 4 μερίδες:
8-10 αγκινάρες καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
1/2 κιλό αρακάς
2 καρότα
4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
το χυμό ενός λεμονιού
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
1) Αχνίζουμε το κρεμμυδάκι και τα καρότα και πριν εξατμιστεί όλο το νερό προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις πατάτες και τον αρακά
2) Συνεχίζουμε να τα αχνίζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμόνι και τον άνηθο ψιλοκομμένο
3) Βράζουμε έως ότου να ψηθούν τα λαχανικά μας (σε άλλους αρέσουν πολύ μαλακά σχεδόν λιώμα,σε άλλους να κρατάνε και εάν χρειαστεί νεράκι προσθέτουμε λίγο ακόμη)
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή σας όρεξη!!!
πηγή: https://siopisdiet.gr/